3D Printing

We werken met de Ultimaker 2+ printer, een van de beste FDM printers in de wereld.
FDM is een druktechnologie, die werkt met materialen die vooraf gesmolten in een mondstuk in lagen uit de machine komen. De kleinst mogelijke laaghoogte is 0,02 mm, terwijl de meeste van de bedrijven op de markt de minimale laag hoogte van meer dan 0,1 mm bieden! De Ultimaker 2+ printer wordt gekenmerkt door een hoge nauwkeurigheid van de afdrukken. Details van de afgewerkte producten zijn nauwkeurig en goed zichtbaar.

Hierbij moet worden opgemerkt dat tijdens de praktijk testen in verschillende printresoluties, we tot de conclusie kwamen dat we een optimale kwaliteit bereiken met een minimum laag hoogte van 0,07 mm. In de resolutie die wordt ook toegepast hangt dit ook af van wat voor soort materiaal wordt gebruikt. Bijvoorbeeld met een aantal „speciale” filamenten adviseert de producent een resolutie van 0,2 mm.

In de loop van ons werk hebben we andere printers getest, maar alleen de Ultimaker 2+ voldoet aan onze verwachtingen op het gebied van hoge kwaliteit van de afdrukken. Het wordt wel gebruikt in zowel kleine bedrijven en grote corporaties, maar ook door artiesten.

Omdat elk product afzonderlijk wordt gemaakt, zijn eventuele veranderingen en aanpassingen mogelijk. Elk product kan gepersonaliseerd worden en afgestemd op uw behoeften. Hierdoor onderscheidt de productie met 3D-printer zich van bulkproductie, zoals bijvoorbeeld bij toepassing van de spuitgieten methode, waarbij alle producten identiek moeten zijn.

De grootte van een afgedrukt object wordt alleen beperkt door de fantasie van de klant. Wij drukken kleine objecten als geheel en we verdelen grotere in stukken en zetten ze aan elkaar. We zorgen er uiteraard voor dat de onderdelen stevig zijn verbonden.

U kunt ook een 3D-afdruk op basis van een model verkrijgen.

 

 

werkgebied: 230 x 225 x 205 mm

minimum laag hoogte: 0,02 mm !!

Voor meer informatie, vul dan het contactformulier in.

Naam (nodig)

e-mail: (nodig)

Thema

Bericht