Stoffen

Voor het werk gebruiken we alle filamenten die geschikt zijn voor de Ultimaker 2+ printer. Degenen die we meestal gebruiken is een PLA filament. Die is gemaakt van maïsmeel en is volledig biologisch afbreekbaar. We gebruiken ook filamenten die zijn verkregen op basis van PLA filamenten. Deze zijn beter hittebestendig en vrij van styreen en BPA. Een ander wordt bereikt door het toepassen van koolstofvezels!

Het voordeel van PLA in ABS is dat het mogelijk is om bijna een ideaal afdruk oppervlak te verkrijgen bij het toepassen van PLA. Het is perfect geschikt om prototypes, industriële vormen, architectonische modellen, decoraties, sieraden en kunstvoorwerpen te maken.

Afgezien van de gemeenschappelijke filamenten maken we gebruik van andere materialen, zoals woodfill – imitatie hout (door de manier waarop het eruit ziet, voelt en ruikt), bronzefill – imiteren van brons of glowfill – gloeien in het donker. Er is ook een aantal andere speciale filamenten zoals brassfill (messing), copperfill (koper), corkfill (kurk) of bamboofill (bamboe), die we ook kunnen gebruiken in ons werk. Bijzondere filamenten bestaan uit PLA en een spoor van het materiaal dat ze nabootsen. Ze zijn allemaal volledig biologisch afbreekbaar.